Iedere vrijdag hoor je tussen 14:00 uur en 18:00 uur op Qmusic de Top 40.

De Nederlandse Top 40 is een wekelijkse hitlijst met de populairste hits van dit moment. De lijst wordt samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40, objectief en betrouwbaar, en is gebaseerd op airplay, streaming en trends op social media. Ben je benieuwd naar de huidige Top 40? Check die dan gelijk via Top40.nl

Alarmschijf

Iedere vrijdag tijdens de Top 40 wordt de nieuwe Qmusic Alarmschijf bekendgemaakt. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan wij bij Qmusic denken dat deze goed gaat scoren in de Top 40. Om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe potentiële hit, draaien we het nummer extra vaak.

Top 40 Rebus

Iedere vrijdag hoor je tijdens de Top 40 de Top 40 Rebus. Je hoort iedere keer een klein deel van een liedje waaruit jij één of meerdere letters haalt die onderdeel zijn van de oplossing. Weet jij het antwoord? Stuur dan jouw antwoord in de Qmusic app. Kom jij in de uitzending als winnaar van de Top 40 Rebus? Dan win je de Top check van Autotaalglas: een weekend de Autotaalglas Mini Electric mee en een totale check op: ruitschade van jouw auto, je krijgt nieuwe ruitenwissers, een speciale geurreiniging van je auto interieur én een ruiten - pakket!